„Делакорт“

Директорът на Издателство „Делакорт“ Людмила Андровска е талантлив български сценарист и писател. Започва кариерата си като журналист, пише изследователски статии за изкуство и медиите. Стилът й на писане показва остро и наблюдателно око върху социалните аспекти на ежедневието и междуличностните взаимоотношения.

Написала е два сценария – и двата са филмирани и продължават да бъдат излъчвани по БНТ.

Първата й творба „Риск“ (1985) е филм за личните избори и рисковете при избора на близък човек.

Най-големият й успех е филмът „Вечери в Антимовския хан“ – тричасова продукция, разделена на две серии, с участието на пет от най-известните български актьори и излъчвана поне два пъти годишно. Сценарият е базиран на творбите на Йордан Йовков, майстор на българския къс разказ от началото на ХХ в.

Първият роман на Людмила Андровска „Хаос“ е публикуван през 2001 г. – поетично разкриване на най-тъмните ъгълчета на човешката душа и безкрайният стремеж към любов и красота.

 

Последният ръкопис на Людмила Андровска „Данте“ е посветен на малко известният и изключително интересен живот на автора на „Божествена комедия“ – Данте Алигери.

За двадесет години издателството е публикувало повече от петнадесет книги на Патрик Модиано, новия Нобелов лауреат за литература.

Официален сайт:

Вашият коментар